(+90) 532 295 97 82  -  (+90) 212 671 46 82        info@gogusmetal.com

 

Biliyoruz ki son günlerde hepimizin sorunu haline gelen su sıkıntısı var. Bunun daha da ilerlememesi için su depolarınızı en kısa zamanda yaptırın. Su deposu çözümünüz bizde. Paslanmaz sactan kaynaklı su depolarında uzmanlığımızdan faydalanmak için hemen bize ulaşın.. İrtibat Telefonlarımız : (+90) 532 295 97 82  -  (+90) 212 671 46 82    

 

Su Deposu Kullanımda Önemli Kriterler
Su deposu temizlik ve dezenfektesinde size özel eldiven, tulum, çizme, maske ve bone kullanıyoruz.Her iş bitiminde takım, donanım dezenfekte edilir. Bir önceki deponun kirliliği diğer müşteriye yansımaz. Temizlik esnasında çevreyi kirletmeyiz ve doğal hayata zarar vermeyen su deposu temizliği için onaylanmış ürünler kullanırız. Hizmet kalitemiz ve fiyatlar dönemsel problemler, spekülasyonlardan asla etkilenmez.

Su Depoları her an lazım olacakmış gibi temiz su barıdırmalıdır. Çocuk ve erişkinler standart dışı sudan çok daha kolay etkilenirler.
Su depolarının düzenli temizletilmesi, depoda kimyasal ve biyolojik çamurlaşma, suyun kullanabilirlik özelliğini yitirmesine engel olur.
Kirli bir depo, hastalık yapıcı bakterilerin;dizanteri, sarılık, tifo gibi çeşitli hastalıkların mikroplarının üremesine uygun koşullar oluşturmaktadır..
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) “Hastalıkların %80′in kirli sulardan bulaştığını” açıklamıştır..

Su Depoları Neden Dezenfekte Edilmelidir ?
Bulaşıcı hastalıklar için su en elverişli geçiş vasıtasıdır. Su depolarında 3 günden uzun süre bekletilen şebeke suyunda, klor aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlik ve dezenfektesinin yapılmaması sonucunda, meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler, su depolarında; çamurlaşma, dökülme, paslanma, suda; renk, koku ve bakteri oluşumuna neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir.

Binalarda depolana suların % 90‘ı standartlara uygun değil!

Suyun sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde halka ulaşması için, şebeke suyu istenen kaliteyi sağlasa bile, depolanan suyun saklama koşulları ve yetersiz kullanım, suyla taşınan mikroorganizmalar, çamur ve tortu özellikle çocuk, erişkin ve hastalar için büyük risk oluşturmaktadır.

Tespit ettiğimiz önemli kirletici unsurlardan biride depo içerisindeki kanalizasyon bağlantı borularında oluşan sızıntılardır. Bu sızıntılarla suya bulaşan canlı organizmalar insan sağlığını tehdit etmektedir.

Depo temizliğinden sonra dikkat edilmesi gereken hususlar.
Sonuç olarak içme ve kullanma suyu depolarının bakım, onarım, temizlik ve dezenfekte işlemleri için periyotlar belirlenmeli;standartlar gereği depo içerisindeki suyun kullanım kalitesini koruyabilecek şekilde düzenli denetimler yapılmalıdır.

” Su deponuzdan afiyet bulun, zaafiyet değil”
Kapağı düzgün olmayan ve uzun süre kullanılmayıp varlığı unutularak temizlik dezenfektesi yapılmayan su depoları çok fazladır. Yaptığımız çalışmalar sırasında hayati önem arz eden suyun, kapağı açık bir şekilde, güvenli olmayan, sağlıksız ortamlarda depolandığı; depolarda pas, kum, balçık, dana burnu, solucan vb yanında; inşaat atıkları, elbiseler, ayakkabılar, kemirgenler, ve suda yaşayan diğer türler bulduk ve kolleksiyonumuzda saklamaktayız.

Bulaşıcı hastalıklar için su en elverişli geçiş vasıtasıdır. Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda bulunan klor aktivitesini yitirmekte, mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlik ve dezenfektesinin yapılmaması sonucunda meydana gelen çamurlaşma, dökülme, paslanma, suda; renk, koku ve bakteri oluşumu gibi sorunlara neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir.